Roller og tillatelser — opprett og rediger roller

Roller og tillatelser — opprett og rediger roller

⚠️ Krever det nye grensesnittet
Roller og tillatelser fungerer bare i det nye grensesnittet i administrasjonen. Les mer.

I rolleeditoren velger du hvilke menypunkter en rolle kan lese og skrive i. Du kan også be AI om et forslag.


Rolleoversikten

Når roller er på, viser Roller alle rollene med navn, antall brukere og antall menypunkter. Herfra kan du opprette, redigere og slette roller.


Opprett en rolle

1. Klikk Ny rolle.

2. Skriv et Navn. Det må være mellom 3 og 64 tegn og kan ikke brukes av en annen rolle.

3. Skriv en Beskrivelse om du vil, opptil 255 tegn.

4. Merk av Les eller Skriv for hvert menypunkt rollen skal ha.

5. Klikk Lagre rolle.

En rolle gjelder så snart du lagrer den.


Tilgangstreet

Menypunktene vises som et tre, med samme oppbygging som sidemenyen.

Verktøy

Hva det gjør

Søk menypunkter

Finner punkter på navn

Vis valgte / Vis alle

Viser bare punktene rollen har, eller alle

Vis alt / Skjul alt

Åpner eller lukker alle grupper i treet

Velg alle / Fjern valg fra alle

Merker av eller fjerner alle punkter i en gruppe

Merker du Skriv, følger Les med.

Noen punkter har en merkelapp:

Merkelapp

Betydning

Ikke i planen

Butikkens abonnement har ikke denne funksjonen. Tilgangen gjelder når planen har den.

Ingen nøkkel

Punktet har ingen tillatelsesnøkkel ennå, så bare administratorer ser det.


Foreslå tilgang med AI

Beskriv hvem rollen er for, så velger AI menypunkter fra butikkens meny.

1. Klikk Foreslå i rolleeditoren.

2. Skriv hva rollen skal kunne gjøre, for eksempel «En lagerarbeider som pakker ordre og oppdaterer lager». Opptil 500 tegn.

3. Klikk Foreslå.

4. Se gjennom Foreslåtte menypunkter.

5. Velg Legg til i rolle eller Erstatt tilgang.

AI endrer ingenting før du velger. Du kan alltid justere treet etterpå.

Kostnad. Hver plan har en ulik mengde gratis AI-bruk hver måned. Er de gratis forslagene brukt opp, betaler du med kreditter. Gir AI ikke et brukbart svar, belastes du ikke. AI må være slått på for butikken. Se AI-siden i administrasjonen for hva planen din inneholder og hvor mye du har igjen.


Rediger en rolle

Klikk Rediger på rollen, endre og klikk Lagre rolle. Forlater du siden med ulagrede endringer, spør editoren først.

En rolle som er merket Gammel tilgang, ikke lagret ennå, viser de gamle avkrysningene som Les og Skriv. Lagrer du, blir de de nye tillatelsene.


Slett en rolle

Klikk Slett og bekreft.

⛔ Kan ikke angres
En slettet rolle kommer ikke tilbake.

Har rollen brukere, må du flytte dem til en annen rolle først.

Administrator-rollen kan ikke endres eller slettes.