Tips til oppsett av fraktmetoder
  • 21 Sep 2023
  • 3 Minutter å lese
  • Mørk
    Lys
  • Pdf

Tips til oppsett av fraktmetoder

  • Mørk
    Lys
  • Pdf

Article Summary

Her går vi gjennom de vanligste spørsmålene vi får rundt oppsett av fraktmetoder i kontrollpanelet.

Oppsett av frakt

Du finner alle fraktmetodene dine ved å gå til Generelt > Fraktmetoder i ditt kontrollpanel.

Her kan du administrere alle innstillingene til de ulike fraktmetodene dine. 

Her har du muligheten til å sette opp manuelle eller fraktmoduler som automatisk beregner pris ut i fra Bring eller Postnord sine prislister. 

Manuelle fraktmetoder

Du dine manuelle fraktmetoder ved å gå til Generelt > Fraktmetoder i ditt kontrollpanel.

Manuelle fraktmetoder beregner prisen basert på oppsettet dere selv gjør direkte på fraktmetoden. Under har vi samlet informasjon rundt de mest vanlige fraktmetodene.

Fast frakt

Fast frakt er en enkel løsning hvis dere ønsker å begrense antall fraktmetoder i kassen. Fast frakt fungerer fint hvis produktene dere sender er av ca. samme størrelse og vekt. Fast frakt gir kunden ett enkelt valg i utsjekken, hvor dere så sender pakken med det rimeligste alternativet. 

Fraktmetoden for fast frakt ser slik ut i kontrollpanelet. 

Husk at fraktprisen på fast frakt legges inn eks.mva, 79.20 eks.mva = 99kr fraktpris

Fraktpris basert på postnummer og vekt

Den manuelle tabellen Fraktpris basert på postnummer og vekt er ofte brukt hvis du ønsker å sette opp ulike soner for frakten din. Et typisk eksempel kan være hvis dere sender større varer som er dyrere å sende over lengre distanser.

Vi tar en grundig gjennomgang av fraktmetoden i denne hjelpeartikkelen.

Hentes i butikk

Hvis du har fysisk butikk kan du velge å la kundene gjennomføre kjøpet i nettbutikken, for så å hente varen i din butikk. Dette fikses enkelt ved å installere fraktmetoden Hentes i butikk #2.

Denne fraktmetoden kan begrenses til utvalgte postnummer. La oss si at butikken din har postnummer 9010, og du ikke ønsker å vise fraktmetoden for kunder utfor nærområdet. Da kan du sette opp fraktmetoden som vist på bildet under. 

Hvis det skal begrenses til ett postnummer må det legges inn som på bildet over: 9021-9021. Hvis dette ikke gjøres er fraktmetoden tilgjengelig for alle med postnummer etter 9021. 

Automatisk fraktberegning

Dere har også muligheten til å installere fraktmetoder som automatisk beregner pris ut i fra Postnord eller Bring sine pristabeller. 

Mystore Frakt (Postnord)

Alle våre kunder har muligheten til å signere en Mystore Frakt-avtale. Med i denne avtalen får du fraktmetoder som automatisk beregner pris basert på din fraktavtale.

Disse fraktmetodene er som følger. 

Postnord Collect

Postnord sitt produkt for hente i butikk. Pakken utleveres til kundens nærmeste utleveringssted, butikk eller Postnord Pick-up-point. Dere kan velge å la fraktprisen beregnes automatisk eller legge inn en fast fraktpris på dette alternativet. 

Postnord Home Small

Postnord sitt produkt for pakke i postkassen. Pakken utleveres til kundens postkasse. Hvis dere skal sende med Postnord Home Small er det viktig at dere leser pakkebrevet som sendes ut i forbindelse med oppstart av Mystore Frakt. Dere trenger også integrasjon mot Logistra for å benytte Home Small. Det er mulig å sette fast fraktpris direkte på fraktmetoden. 

Postnord Home

Postnord hjemlevering. Pakken utleveres hjem til kunden. Det er mulig å sette en fast fraktpris på fraktmetoden, men siden dette fraktalternativet koster litt mer å sende med, anbefaler vi i første omgang å la fraktprisen beregnes automatisk ut i fra din fraktavtale. 

 

Du kan lese mer om Mystore Frakt her

Bring

Hvis du ønsker å sende med Bring sine fraktmetoder er dette også selvfølgelig mulig. Under går vi gjennom Brings vanligste fraktmetoder. En integrasjon mot Logistra vil sørge for at dere enkelt kan velge de ulike fraktmetodene i ordrebehandlingen.

Pakke til hentested

Bring sitt produkt for hente i butikk. Pakken utleveres til kundens nærmeste utleveringssted, butikk eller Bring pick-up-point. Dere kan velge å la fraktprisen beregnes automatisk eller legge inn en fast fraktpris på dette alternativet. 

Pakke i postkassen

Bring sitt produkt for levering direkte i kundens postkasse. 

Vilkår for å sende en pakke med Pakke i postkassen:

Maks vekt: 5kg

Maks mål:
- Lengde maks 45 cm. Lengde + bredde + tykkelse = maks 90 cm
- Rull: Lengde maks 45 cm. Lengde + diameter + diameter = maks 90 cm 

Pakke levert hjem

Brings hjemlevering. Pakken utleveres hjem til kunden. Det er mulig å sette en fast fraktpris på fraktmetoden, men siden dette fraktalternativet koster litt mer å sende med, anbefaler vi i første omgang å la fraktprisen beregnes automatisk ut i Brings prisliste. 

 


Var denne artikkelen nyttig?

Changing your password will log you out immediately. Use the new password to log back in.
First name must have atleast 2 characters. Numbers and special characters are not allowed.
Last name must have atleast 1 characters. Numbers and special characters are not allowed.
Enter a valid email
Enter a valid password
Your profile has been successfully updated.