Tips til gode produktbilder
  • 13 Jul 2023
  • 2 Minutter å lese
  • Mørk
    Lys
  • Pdf

Tips til gode produktbilder

  • Mørk
    Lys
  • Pdf

Sammendrag av artikkel

I denne hjelpeartikkelen vil vi gi deg retningslinjer og tips for optimalisering av produktbildene dine.

Hvorfor er gode bilder så viktig?

Når du driver en nettbutikk, er det viktig å presentere produktene på en tiltalende måte. Produktbildene spiller en avgjørende rolle i å vekke interesse og overbevise potensielle kunder om å foreta et kjøp. I denne hjelpeartikkelen vil vi gi deg retningslinjer og tips for optimalisering av produktbildene dine.

Vi håper disse retningslinjene og tipsene vil hjelpe deg med å optimalisere produktbildene i nettbutikken din. Klare og attraktive bilder vil bidra til å øke kundenes interesse og forbedre salgsresultatene.

Hvor store bør produktbildene være?

Anbefalt størrelse for produktbilder er 1200 x 1200 piksler. Ved å ha en tilstrekkelig oppløsning sikrer du at bildene er klare og tydelige. Dette gjør det også mulig å zoome inn på detaljer uten at bildet blir utydelig. Du kan enkelt skalere bildene til riktig størrelse ved å bruke verktøyet til PicMonkey (https://www.picmonkey.com/photo-editor).

Hva er piksler?

Piksler er måleverdien som brukes på bilder. Et bilde består av små fargebokser, og antallet piksler bestemmer oppløsningen og detaljnivået i bildet. For eksempel betyr størrelsen 1200 x 1200 piksler at bildet er satt sammen av 1200 fargebokser både i høyden og bredden. Jo flere piksler et bilde har, desto mer kan det forstørres uten å miste klarheten.

Bildene mine har ulike størrelser, hva kan jeg gjøre?

Det er ikke nødvendig at bildene har samme høyde og bredde, men det er viktig at de har det samme størrelsesforholdet. For eksempel kan alle bildene være 200 x 600 piksler, 600 x 400 piksler eller 750 x 1000 piksler. Dette vil bidra til en mer enhetlig visuell opplevelse for kundene.

Hvordan kan man klippe til bildene slik at de blir like høy som de er brede?

De fleste PCer har enkle bilderedigeringsprogrammer som du kan bruke til å beskjære bildene. På PCer finner du for eksempel Paint, og Mac-brukere kan bruke iPhoto. Hvis du ønsker mer avanserte bilderedigeringsfunksjoner, kan vi anbefale programmer som Canva og PicMonkey. Disse er brukervennlige og gjør det enkelt å redigere produktbilder.

Har størrelsen på produktbildet noe å si?

Ja, størrelsen på bildefilen påvirker lastetiden til nettbutikken. Et produktbilde med høy filstørrelse kan ta lengre tid å laste inn, noe som kan resultere i en dårlig brukeropplevelse. Vi anbefaler generelt at bildestørrelsen for nettbutikken ikke overskrider et par hundre kilobyte (kB). Ideelt sett bør bildestørrelsen være et sted mellom 30-100 kB. Du kan optimalisere produktbildene ved å bruke verktøy som https://imagecompressor.com/ for å redusere filst

Bildene mine blir små og utydelige, hva kan jeg gjøre?

For å oppnå skarpe og klare bilder er det viktig å ha god kvalitet på originalmaterialet. Hvis bildene du har tilgjengelig er små, kan det være vanskelig å få et tilfredsstillende resultat. Vi anbefaler å kontakte din grossist eller leverandør og be om høyoppløselige bilder som egner seg til nettbruk.

Bildene laster tregt i nettbutikken

Vi anbefaler bruk av JPEG-formatet for produktbilder, da det gir god bildekvalitet med relativt liten filstørrelse. PNG-filer er populære, men de tar mer plass og kan dermed øke lastetiden betydelig. Når du lagrer bildene for nettbruk, kan du bruke funksjonen "Save for Web" tilgjengelig i enkelte bilderedigeringsprogrammer som Photoshop. Dette optimaliserer bildene for nettbruk og sørger for raskere lasting i nettleseren til kundene.

Hvor mange produktbilder kan jeg laste opp?

Du kan laste opp opptil 8 produktbilder for hvert produkt i nettbutikken din. Dette gir deg muligheten til å vise forskjellige sider av produktet og fokusere på viktige detaljer. Det anbefales å plassere det beste produktbildet først, da dette er det bildet som vil tiltrekke seg kundenes oppmerksomhet.

 


Var denne artikkelen nyttig?

Changing your password will log you out immediately. Use the new password to log back in.
First name must have atleast 2 characters. Numbers and special characters are not allowed.
Last name must have atleast 1 characters. Numbers and special characters are not allowed.
Enter a valid email
Enter a valid password
Your profile has been successfully updated.