Skapa inköpsorder
  • 16 Apr 2024
  • 2 Protokoll att läsa
  • Mörk
  • Pdf

Skapa inköpsorder

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Med Logistikbas kan du skapa och ändra inköpsorder manuellt via inköpsmodulen med bara några knapptryckningar.

Är du intresserad av att skapa, allokera och migrera automatiskt från Inköpsassistenten?
Läs mer om Pro och Pro+

Ny inköpsorder

Om du vill skapa en ny inköpsorder går du till Verktyg > Logistik > Anskaffning och mottagning.

Därifrån väljer du + Ny inköpsorder till höger högst upp eller via menyn till vänster.

För att skapa inköpsorder måste man alltid börja med att välja en leverantör.
För att kunna beställa en vara måste varan ha tillverkaren inställd, den tillverkaren måste i sin tur vara knuten till en leverantör. Läs mer om leverantörsinställningar här

När du har valt en leverantör skapas inköpet, inköpsnamnet genereras och varje ändring sparas automatiskt.
Om du vill ha ett annat namn för köp kan detta ändras manuellt genom att klicka på det genererade namnet och fylla i det du vill ha.

Lägg till produkt

Efter att leverantören har valts kan man lägga till varor.
Använd sökfältet för att söka på namn, artikelnummer eller streckkod.

När produkten har lagts till kan du justera kvantitet, ingångspris och utgångspris.
Vid inleverans av varor uppdateras produkterna med det inmatade priset och det utgående priset som anges på inköpsordern.
Pro/Pro+

Om artikeln i inköpet har en blå bricka med en siffra bakom antalsfältet betyder det att den finns i flera öppna inköp. Klicka på märket för att se de andra köpen.

Kommentar till rad

På varje rad kan du lägga till kommentarer.
Kommentaren är intern och kommer inte att ingå i köpets PDF/XLSX.

1. Öppna kommentarsfält genom att klicka på ikonen

2. Fyll i önskad kommentar

3. Kommentaren sparas automatiskt

4. Ikonen blir grön för att indikera att en kommentar har publicerats

Har du synpunkter på inköp? Använd kommentarsfältet högst upp. Detta stöder 5000 tecken. OBS! Text som matas in här kommer också att synas på filen som genereras för leverantören.

Fler fält

Alla köp har en sektion högst upp, "Fler fält", där du kan se och ange mer information. Dessa fält är inte obligatoriska, men kan vara praktiska för översikt och information.

1. Kommentar:
    Fält för att skicka kommentar. Det som anges här kommer också att synas i leverantörens fil. Stöder 5000 tecken.

2. Skapad:
    Det här fältet är låst och visar det datum då köpet först skapades

3. Förväntat levererat ( valfritt):
    Välj när ditt köp förväntas levereras. Datumet kommer då att visas i översikten samt på produktkortet.

4. Fraktkostnad (valfritt):
    Ange fraktkostnaden på köpet. Påverkar inte priserna per rad, men påverkar den totala summeringen (kan komma att ändras i globala inställningar).

5. Skapad av:
    Användaren som skapade köpet.

6. Sänt av:
    Användaren som hävde/skickade köpet till leverantören.

7. Skickas till leverantören:
    Datum då köpet avslutades/skickades till leverantören.