Lagerhantering med historik
  • 26 Apr 2024
  • 1 Minut att läsa
  • Mörk
  • Pdf

Lagerhantering med historik

• Mörk
  • Pdf

Article Summary

Lagerhistorik är perfekt för dig som vill ha full koll på ditt lager, som ändrar lagerstatus, när det ändrades och vad som ändrades.

Lagerhistorik löser följande kring lagerhantering

• Sparar ändringar i lagersaldot (manuella ändringar och ändringar av nya order) och gör historiken tillgänglig i kontrollpanelen.
  • Hanterar "reserverade" order för förändringar i lagersaldot, till exempel:
    • Du har en produkt som har 2 i lagersaldo
    • En order kommer in på produkten, lagersaldot reduceras till 1, men det finns fortfarande 2 på hyllan eftersom ordern inte har packats och skickats ännu.
    • Om en lagermedarbetare matar in produkten i kontrollpanelen, ser att det finns 2 på hyllan och försöker ändra saldot från 1 till 2, hanterar systemet detta och ser till att webbutikens saldo fortfarande bara är 1.
  • Gör lagerändringar "skrivskyddade", så att alla ändringar måste göras från det nya verktyget.
  • Om du även använder appen Administratörsgrupper kan du även skapa användare som har åtkomst till produktsidan, men inte lagerändringar.
  • Definiera vilka orderstatusar som ska reservera artiklar.

Tillägget är gratis och kan aktiveras direkt i din kontrollpanel genom att öppna Tillägg > Inställningar.

Välj vilka orderstatusar som reserverar artiklar

Efter att "Lagerhantering" har installerats i butiken får du ytterligare ett val i inställningen av orderstatus (Konfiguration > Inställningar > Orderstatus) som heter "Orderstatus som reserverar varor".

Reservation av varor innebär att det finns artiklar som har dragits från webbutikens lager, men som fortfarande finns på hyllan i lagret, eftersom beställningen inte har behandlats.

Så här justerar du lagersaldot

Den här appen ändrar hur man justerar produktens lagersaldo. På produktsidan har du nu ett nytt alternativ för att redigera ditt saldo.

Om du klickar på Redigera kommer du till en ny sida där du kan redigera produktens lagersaldo. Om du har lagerkontrollerade varianter kommer dessa också att visas här.

Inventering historik

Om du trycker på Visa historik visas en historik över ändringar, samt vilken användare som har justerat lagersaldot.