Kundfördelar
  • 20 Aug 2024
  • 2 Minuter att läsa
  • Mörk
  • Pdf

Kundfördelar

• Mörk
  • Pdf

Sammanfattning av artikeln

Ta reda på vilka medlemsförmåner du kan ställa in för medlemmar i lojalitetsprogrammet.

Medlemsförmåner: Pris

Att erbjuda medlemmar i kundklubben förmånligare priser kommer för många att vara det viktigaste incitamentet för att komma igång med kundklubbar.

Du kan antingen ställa in kundklubbspris/medlemspris direkt på produkterna, eller via kundgruppen Kundklubb. Via kundgruppen kan du göra en massändring av pris baserat på kategori och/eller tillverkare

Läs mer om hur du gör prisjusteringar för medlemmar

Medlemsförmåner: Bonuspoäng

Med appen Customer Loyalty Program installerad kan du erbjuda bonuspoäng till kunder när de köper produkter. I kombination med kundklubben kan du nu välja att endast ge bonuspoäng till medlemmar i kundklubben . Bonuspoäng blir då en fördel för medlemmarna, och ett incitament för kunderna att bli medlemmar i kundklubben.

Bonuspoäng byts ut mot rabattkod via mitt konto/mina sidor

Om du vill att bonuspoäng endast ska delas ut till medlemmar i kundklubben, gå till Konfiguration > Allmän > kundklubb och leta upp inställningen Ger endast bonuspoäng till kundklubbsmedlemmar? Ställ in detta på JA.

Bonuspoängsinformation på produktsidor

Bonuspoäng för alla ↓

Bonuspoäng endast för medlemmar ↓

När endast medlemmar får bonuspoäng är det kundklubbspriset som ligger till grund för antalet bonuspoäng – så länge kundklubbspriset är satt. Om det inte finns något specifikt kundklubbspris är det det fulla priset som avgör antalet bonuspoäng.

Hur många poäng som ska delas ut baserat på produktens pris bestäms via konfiguration > allmänna > bonuspoäng. Här bestämmer du också hur många kronor varje poäng ska motsvara på rabattkoderna (som byts ut).

Bonuspoängspecifika inställningar:

• Nyckeltal för poängberäkning
    Antalet bonuspoäng som varje krona ska ge. Ex. 0,1 ger 100 poäng per 1000 NOK.
  • Kan täcka frakt/avgifter
    Ska rabattkoder från bonuspoäng kunna täcka frakt/avgifter?
  • Beräkningskvoter för rabatt
    Antalet NOK-rabatter som varje bonuspoäng måste ge. Till exempel ger 0,5 5 NOK rabatt för 100 poäng.
  • Begränsning av användning
    Antal bonuspoäng du behöver innan du kan använda dem för att få rabatt

Medlemsförmåner: Frakt

Med Customer Club har du också några nya alternativ när det kommer till frakt. Du kan nu välja att ställa in en eller flera leveransmetoder för lojalitetsförmåner endast för medlemmar och/eller ställa in egna regler för fri frakt (för befintliga leveransmetoder endast för medlemmar).

Ställ in fraktmetoder enbart för medlemmar

Om du vill ge inloggade medlemmar ett separat fraktsätt (med ditt eget pris) gör du följande:

1. Gå till Konfiguration > Leveranssätt och ställ in önskad fraktmetod med önskat namn/text och pris. T.ex. Shipping Customer Club.

2. Gå till Ordrar/Kunder > Kundgrupper > Slutkund och bocka i det nya fraktsättet (skapat för kundklubb ) för att exkludera detta för icke-medlemmar. Om du har flera kundgrupper som inte kommer att få denna fraktmetod måste du göra samma sak på dem. ↓

3. Gå till Ordrar/Kunder > Kundgrupper > Kundklubb och välj eventuella "vanliga" fraktsätt som medlemmar inte ska få i kassan.

Aktivera fri frakt endast för medlemmar

I kundgruppen Kundklubb kan du nu aktivera fri frakt specifikt för inloggade medlemmar. Detta gör du via Ordrar/Kunder > Kundgrupper > Kundklubb.

Du har samma val här som du har för det allmänna valet för fri frakt ↓