Initial inställning
  • 26 Mar 2024
  • 3 Protokoll att läsa
  • Mörk
  • Pdf

Initial inställning

• Mörk
  • Pdf

Sammanfattning av artikeln

Hur skapar jag en kundklubb?

När Customer Club-appen är installerad hittar du en landningssida i din kontrollpanel under Beställningar/Kunder > Kundklubb. Här finns alla sidor som är kopplade till kundklubben samlade, så att du enkelt kan navigera till de olika inställningar och texter som hör till kundklubben.

Allmänna inställningar

Under Konfiguration > Allmän > Kundklubb hittar du de generella inställningarna för Kundklubben. Här har du följande alternativ:

1. Välkomstmeddelande till nya medlemmar
    Den här texten visas i ett popup-fönster när kunderna har slutfört registreringen.
  2. Avskedsbesked vid återkallelse
    Visas i popup-fönster när kund avregistrerar sig via mina sidor/mitt konto.
  3. Ge endast bonuspoäng till kundklubbsmedlemmar
    Du kan välja att bonuspoäng endast ska delas ut till inloggade medlemmar i kundklubben.
  4. Dölj medlemsförmåner om produkten inte har ett medlemspris
    Medlemsförmånerna visas som standard på alla produktsidor. Den här inställningen visar endast medlemsförmåner om produkten har ett medlemspris.
  5. Dölj kundklubbens pris/info för andra kundgrupper
    Om din butik aktivt använder Advanced Reseller-lösningen och har andra kundgrupper utöver kundklubben kan du välja att dölja lojalitetsförmåner och priser på produktsidor när dessa kunder är inloggade i sina respektive kundgrupper. Detta är särskilt relevant för B2B-kundgrupper.
  6. Endast slutkunder kan bli medlemmar i kundklubbar (automatiskt)
    Om du inte vill att medlemmar i andra kundgrupper ska kunna byta kundgrupp automatiskt genom att registrera sig som medlem i kundklubben kan du ställa in denna inställning på "JA". När en e-postadress kontrolleras under registreringen för kundklubben, och e-postadressen är kopplad till en annan kundgrupp, kommer kunden att meddelas om att e-postadressen är kopplad till en annan kundgrupp och uppmanas att använda en alternativ e-postadress, eller kontakta butiken för manuell registrering.

Inställningar på kundgrupp

När du installerar kundklubben får du möjlighet att lägga till kunder i kundgrupper. Detta gör att du enkelt kan särskilja, organisera och hantera medlemmarna i kundklubben utan att ändringarna påverkar andra kunder. Kunder som inte är medlemmar i Kundklubben placeras i kundgruppen "Slutkund".

För att hantera inställningarna för kundklubben och kundgrupperna har du två alternativ:

1. Beställningar/kunder > Kundgrupper > Kundklubb (Ändring): Här kan du justera inställningarna för Kundklubb och Kundgrupp "Kundklubb".
  2. Beställningar/kunder > kundklubb: Detta är en samlingssida för kundklubben, där du hittar fler inställningar och alternativ.

Här är en översikt över de inställningar och val som du hittar på kundklubbssidan:

Justera priset på produkterna

Här kan du göra en bulkbearbetning av kundgruppspriset/medlemspriset. Du kan filtrera efter kategori och/eller tillverkare.

Medlemspriset kan justeras enligt följande regler

• Slutkundspris exkl. moms
  • Inköpspris
  • Aktuellt medlemspris/kundgruppspris
  • Priser för andra kundgrupper (om flera kundgrupper har skapats)

Observera att medlemspriserna inte har samma funktionalitet som vanliga erbjudanden. För att ta bort (nollställa ut) kundgruppspriset via kundgruppen väljer du 0% och justerar priset efter slutkundspriset exklusive moms

Visa inte dessa leveransmetoder
Här kan du utesluta specifika leveransmetoder från vyn för kundklubbsmedlemmar, om så önskas. Du kan välja vilka leveransmetoder som medlemmarna inte ser.

Eget fraktsätt för kundklubben

Skapa en leveransmetod (som vanligt) via Konfiguration > Leveransmetoder

1. Gå till Order/Kunder > Kundgrupper > Slutkund
  2. Kontrollera de leveransmetoder som vanliga kunder (icke-medlemmar) inte ska se.

Visa inte dessa betalningsmetoder

Denna inställning gäller endast för Hurtigkassa/Adyen Checkout, inte Klarna Checkout. Om du använder expresskassan kan du välja att utesluta betalningsmetoder för inloggade kundklubbsmedlemmar.

Mervärdesskatt (moms)

Som standard visas priser inklusive moms. Det innebär att kundklubbspriserna visas inklusive moms i webbshoppen. För B2B-kundgrupper kan det vara nödvändigt att visa priserna exklusive moms.

Fri frakt på beställningar

Om du bara vill erbjuda fri frakt till inloggade kundklubbsmedlemmar kan du ställa in det i den här inställningen. Du kan ställa in orderbeloppet för att aktivera fri frakt, ställa in en maximal viktgräns och välja vilka fraktmetoder fri frakt för medlemmar gäller för.

Vyn Kategori

Här kan du aktivera en separat kategori exklusivt för kundklubbsmedlemmar. Du kan skapa en separat kundgruppskategori och kryssa i rutan "Separat kundgruppskategori". Detta kan vara användbart om du vill ge medlemmar förtur till nya produkter eller erbjuda förbeställning av produkter enbart för medlemmar. Denna flik kommer endast att vara synlig för inloggade medlemmar.

Utvald: Om du väljer "Visa endast kundgruppskategorier" kommer inloggade medlemmar endast att se denna kategori. Detta är särskilt användbart för B2B-kundgrupper, till exempel återförsäljare.