Hur man inventerar artiklar i kontrollpanelen
  • 21 Aug 2024
  • 2 Protokoll att läsa
  • Mörk
  • Pdf

Hur man inventerar artiklar i kontrollpanelen

• Mörk
  • Pdf

Sammanfattning av artikeln

Den här guiden förklarar hur lagerinventering fungerar och de olika alternativen som finns tillgängliga på vägen.

Så här räknar du objekt

I kontrollpanelen hittar du Lagerinventering under menyn Verktyg > Logistik > Inventering

Du kommer då att dirigeras till målsidan för lagerinventering och kan enkelt starta en ny inventering genom att klicka på knappen "Starta inventering".

Urval

Innan du börjar med det faktiska antalet kan du göra ett urval efter tillverkare och kategori.
Om du väljer att lämna tillverkare och kategori på "Alla" kommer alla artiklar i din webbutik att vara tillgängliga för räkning.

Valet du gör sparas också i URL:en så att du kan dela den med andra om du vill.

När du är nöjd med det du vill räkna, börja med att klicka på "Starta räkning".

Räkning

I det vanliga räkneläget kan du enkelt söka efter produkter på namn, artikelnummer eller streckkod. När en produkt har sökts måste du justera den kvantitet du vill räkna. Antalet justeras inte automatiskt när du söker efter en produkt i det här läget.

När du har hittat den produkt du vill inventera justerar du kvantiteten genom att trycka på plus/minus eller klicka i kvantitetsfältet och ange den kvantitet du vill räkna:

Skanningsläge

Tjänsten har ett helt separat läge för skanning av varor. I det här läget är det bara möjligt att skanna streckkoder, du kan inte söka efter produkter.

Det här läget stöder webbläsare (PC/Mac), surfplatta och mobil.

Startläge för skanning
Tryck på skannerknappen till höger om sökfältet. Detta aktiverar skanningsläget:

När det här läget är aktivt kan du skanna utan att behöva ställa in fokus i sökfältet. När ett objekt har skannats och räkningen har bekräftats blinkar skärmen grönt och ett bekräftelserop hörs. Du kommer också att se de två senast skannade produkterna längst ner på skärmen.
När du får en bekräftelse på räkningen (skärmen blinkar grönt) är den redo att skanna en ny produkt.

Hantering av fel:

Om en skanning misslyckas, eller om det finns mer än en produkt kopplad till streckkoden, kommer skärmen att blinka rött och du kommer att få en separat ljudvarning som indikerar fel.
Om den här skärmen måste du manuellt bocka av felmeddelandet för att kunna skanna vidare.

Flera samtidiga skanningar

Det är fullt möjligt för flera användare att skanna samtidigt. Du kan till och med skanna samma produkt samtidigt.
Du kan dock inte räkna en produkt manuellt samtidigt som du skannar den.

Avsluta skanningsläget.

Om du vill avsluta skanningsläget klickar du bara på knappen "Avsluta läge för skanning".

Du kan hoppa in och ut ur skanningsläget så mycket du vill.

Visning av avvikelser (differens)

Beskrivning av avvikelser har flyttats till en separat artikel.
Gå till hjälpartikel →

Justera markering i ett aktivt antal

Du kan när som helst justera vilket val som ska visas, t.ex. om du vill visa fler tillverkare eller kategorier.
Klicka bara på bakåtpilen och gör önskat val.

När valet har justerats efter eget tycke klickar du bara på "Starträkning". Du kommer sedan att fortsätta räkningen, men nu med det val som gjordes.

Förklaring av radobjekt:

1. Produktbild, namn och artikelnummer
  2. Plats
  3. Tid sedan produkten senast räknades
  4. Visning av avvikelser
  5. Täljare