Bekräfta lagerräkning
  • 21 Aug 2024
  • 2 Protokoll att läsa
  • Mörk
  • Pdf

Bekräfta lagerräkning

• Mörk
  • Pdf

Sammanfattning av artikeln

När du är klar med att räkna objekten är det dags att bekräfta antalet.

När inventeringen är klar är det dags att uppdatera inventeringen genom att bekräfta inventeringen. Först när ett antal har bekräftats uppdateras inventeringen.

Om du vill uppdatera lagret med antalet måste du bekräfta antalet.
Detta innebär att lagret inte uppdateras kontinuerligt vid inventering, därför är det också viktigt att komma ihåg att korrigera inventeringen om du behandlar order längs vägen.

För att bekräfta en inventering kan du antingen trycka på knappen "Bekräfta inventering" i en aktiv inventering eller så kan du gå till "Öppna antal" i sidomenyn. Kom ihåg att välja vilka objekt du vill bekräfta, först trycker du på "Bekräfta antal".

Urval av varor för verifiering

Innan du kan bekräfta ett antal måste du välja vilka objekt som ska bekräftas. Det görs på något av följande sätt:

1. Klicka på kryssrutan bakom de objekt som du vill bekräfta
    • Du får nu också en blå banner som låter dig markera alla objekt på den öppna sidan med ett klick
  2. Klicka på den övre kryssrutan för att markera alla objekt på sidan som är öppen
    • Om du väljer att markera alla på den öppna sidan ändras den blå banderollen med alternativet att markera alla objekt på alla sidor

Det är också möjligt att använda filter för att hitta specifika objekt eller göra ett val som du vill bekräfta.

När du har valt de objekt du vill bekräfta, tryck på "Bekräfta antal" i det övre högra hörnet.

Bekräfta antal

Det faktiska jobbet som bekräftar och uppdaterar inventeringen sker i bakgrunden, men vi meddelar dig via e-post när jobbet är klart.

Steg 1:

Välj vem som ska meddelas via e-post när verifieringen är klar. Som standard läggs den användare som initierar verifieringen till, men här är det möjligt att lägga till fler mottagare.

Du kan också välja om du vill aktivera dolda/inaktiverade produkter som får positivt disponibelt lager som ett resultat av verifieringen.

Steg 2:

När en inventering har bekräftats får du ett meddelande om att jobbet har startats och att du på ett säkert sätt kan navigera bort från sidan.
Så länge ett jobb körs i bakgrunden visas en banderoll under "Öppna antal" som informerar om att ett antal har bekräftats, när det startades och vem som startade det.

Så länge ett jobb körs i bakgrunden kommer du att mötas av en banner som förklarar detta och visar vem som startade jobbet, när det startades etc.

Steg 3:

Slutförd verifiering!

När jobbet är klart skickas en bekräftelse till den eller de e-postmottagare som lades till i steg 1.
Det här e-postmeddelandet innehåller också information om antalet objekt, vem som startade jobbet samt en länk till hjälpcentret och videor för rapportering.

Det kan vara bra att behålla den här e-postadressen, eftersom den fungerar som en slags inloggning till när en räkning bekräftades och vem som påbörjade jobbet.