Avancerad lagerhantering
  • 14 Aug 2024
  • 1 Minut att läsa
  • Mörk
  • Pdf

Avancerad lagerhantering

• Mörk
  • Pdf

Sammanfattning av artikeln

Med avancerad lagerhantering installerat i din webbutik kan du sätta upp lagergrupper med unika regler som gör det enklare att hålla ett bra flöde av produkter och lager.

Definiera inventeringsreglerna i Kontrollpanelen före användning

Innan du använder avancerad lagerhantering är det viktigt att ändra huvudinställningarna i kontrollpanelen. Detta måste göras för att undvika en konflikt i lagerhanteringen.

Inventeringsregler i Kontrollpanelen

Gå till Konfiguration > Generellt > Lagerstatus. Härifrån ändrar du följande inventeringsregler.

1. Tillåt kunden att beställa även om slut i lager satt till "Nej"
  2. Tillåt inte köp av varianter som inte finns i lager är inställt på "Ja"

Skapa lagerregler på produktnivå

När lagerställereglerna i kontrollpanelen är korrekt inställda kan du börja med att skapa egna lagerregler för produkterna. Detta görs via fliken "Lagergrupp".
Alla nya produkter får lagergrupps-ID: 1 som standard.

Skapa nya lagergrupper

För att skapa en ny lagergrupp, klicka på rullgardinsmenyn och tryck sedan på "Välj/skapa ny grupp".

Exempel 1: Överförsäljning med standardleveranstid

Exempel 2: Överförsäljning med 3-5 dagars leveranstid

Exempel 3: Tillåt överförsäljning av ett visst antal produkter

Om du vill tillåta överförsäljning av ett visst antal produkter kan du skapa en anpassad status baserat på lagerantal. I exemplet nedan är överförsäljning av totalt 3 produkter tillåten, dvs. produkten kan säljas tills saldot är -2.

Inventeringsreglerna bör se ut så här:

Regeln läggs då till genom anpassad status och lager större eller lika med -2:

Ändra lagerregler via massändring

Med verktyget "Massändring" kan du snabbt och enkelt byta lagergrupp på utvalda produkter. Du hittar verktyget "Massändring" genom att navigera till Produkter > Bulkhanterare i din kontrollpanel. Där kan du enkelt markera de produkter du vill ändra och sedan lägga till eller flytta produkterna till val lagergrupp: