Riktig frakt gir økt salg
 • 10 Jan 2024
 • 5 Minutter å lese
 • Mørk
  Lys
 • Pdf

Riktig frakt gir økt salg

 • Mørk
  Lys
 • Pdf

Article Summary

Riktige fraktmetoder er viktig for kundene som skal handle i din nettbutikk. Hvilke fraktmetoder som er de rette for deg avhenger av hvor store og hvor mange pakker du skal sende.

Hvilke fraktleverandører finnes, og hva skal du velge? 

Frakt kan virke som en jungel og det finnes et hav av tilbydere der ute. 

Skal du ha en bedriftsavtale, eller skal du sende pakker med Posten? Skal du velge PostNord? Bring? Helthjem? Schenker? DHL?

Dette kommer selvsagt litt an på hva du skal sende. Til hvem. Og i hvilket volum.

Sende til privatpersoner:

Skal du sende pakker til privatpersoner er det i hovedsak to transportører som er totalleverandør og tilbyr å sende pakker til hele Norge, både til postkasse, hentested og levert på døra: 

 • PostNord
 • Bring
 • (Helthjem)

Så finnes det også andre leverandører, for eksempel for Same Day Delivery, expresslevering etc: 

 • Porterbuddy
 • Widerøe Smart
 • DHL

Sende til bedrifter:

Skal du sende pakker til bedrifter har du straks veldig mange flere tilbydere å velge blant.
Sammenlign gjerne priser for å finne den leverandøren som passer best til ditt volum, størrelse på sendinger og geografisk plassering. Nevner noen leverandører her: 

 • PostNord
 • Bring
 • Schenker
 • Best transport
 • Lokale budfirma

Er du helt ny i gamet?

Det er ikke en selvfølge at det er billigst eller best for deg å bruke en bedriftsavtale på frakt. Mange nyoppstartede eller små nettbutikker velger å starte med å sende pakker f.eks med Posten: Post- og frakttjenester i Norge og utlandet for å holde kostnadene nede.

Les mer om fordeler og ulemper med bedriftsavtale vs for eksempel Norgespakke her

Hvilke fraktvalg vil du gi kundene dine?

Hvilke fraktvalg du tilbyr til kundene er viktig for konverteringen i nettbutikken. Dette er et tema vi kunne ha skrevet mye om, men toucher bare så vidt innom det nå.

Undersøkelser viser at 9 av 10 kunder i norske nettbutikker sjekker fraktpris og betingelser før de velger å handle i en nettbutikk de ikke har handlet i før.

Vi vet også at pris alene ikke er det eneste de ser på. Kunder i dag ønsker valgfrihet, de vil selv velge om de vil ha pakken levert i postkassen, på dørmatten, til hentested eller levert på døra. Og de vil gjerne kunne velge selv om de vil betale litt ekstra for å få pakken levert raskere.

Kundene bryr seg om enkel retur. Og mange er villige til å handle mer for å oppnå fri frakt.

Alt dette er noe å ta med seg i vurderingen.
Det finnes ikke en fasit her, men vi vil gi deg noen punkter å tenke over vedr. frakt i din nettbutikk.

Sjekkliste

 1. Hvilke valg får kundene hos dine konkurrenter?
  Klarer du finne en balanse hvor du både matcher konkurrentene, samtidig som du kan ha en lønnsom drift?

 2. Hvilke valg ønsker du å gi dine kunder?
  Hva skal du tilby og hva legger du fokus på? Lav pris? Rask levering? Levert på døren? Levert på jobben? Grønn profil? Tenk på hva dine kunder vil sette pris på og hva som gjør at de kommer til å gjennomføre kjøpet sitt i akkurat din butikk.

 3. Fri Frakt - må du ha det?
  Mange butikker har Fri Frakt på ordre over XX kr. Hvis du skal tilby dette - ha et bevisst forhold til hvor du legger grensen. Sørg for at du ikke gir bort fraktkostnaden uten at det faktisk gir deg noe tilbake.

 4. Hvordan oppleves retur i din butikk?
  Alle nettbutikker må forholde seg til angreretten på 14 dager, men det er opp til hver butikk hvordan de vil legge til rette (eller ikke legge til rette) for dette for sine kunder.

 5. Tydelige og riktige forventninger
  Det viktigste av alt. Viktigere enn både billig frakt og rask frakt - det er at den forventningen du gir kunden - må stemme med virkeligheten. Og at det er enkelt å finne ut av hvilke priser og betingelser som gjelder i din nettbutikk.

 

Gunstig fraktavtale 

Om du har nettbutikk hos oss i Mystore, kan Profrakt raskt og enkelt integreres med ditt kontrollpanel. Spar penger i tillegg til å effektivisere ordrebehandlingen. 

I samarbeid med Profrakt får du en meget gunstig fraktavtale. Du får rabatterte priser med både PostNord og Bring. Alle som er kunde hos Mystore kan benytte seg av denne avtalen - hvis de vil. Du får en sømløs opplevelse og en rabattert bedriftsavtale som gir små og mellomstore nettbutikker bedre mulighet til å konkurrere med de store!

 • Markedets beste fraktpriser?
 • Vær effektivt og profesjonell fra første dag
 • Alt på ett sted

Profesjonell og effektiv drift

Selv om du er en ny nettbutikk så vil du nyte godt av å ha et profesjonelt oppsett for frakt slik at du unngår feiltasting. Du sparer tid slik at du kan bruke tiden din på det som er viktig for å skape trafikk og salg i nettbutikken din. Med Profrakt integrert i ditt kontrollpanel får du tilgang til enkel ordrebehandling, med automatisk utskrift av fraktetiketter.

Hvordan opprette sendinger og printe fraktetiketter?

Du kan opprette sendinger manuelt, f.eks direkte hos transportøren eller innlogget i et TA-system (Transportadministrasjon), men for den smidigste måten å jobbe på anbefaler vi å opprette sendinger direkte fra kontrollpanelet ditt via en såkalt TA/EDI-integrasjon (Electronic Data Interchange).

Sendingsinformasjon vil da hentes direkte fra ordrene dine og legges automatisk til på dine fraktetiketter, deretter vil sporingsnummeret bli lagt inn på ordren som gir deg og kunden en god oversikt.

Ved å bruke en TA/EDI-løsning vil du redusere tiden du bruker på å behandle dine ordre. Og du vil redusere mulige feil som kan forsinke pakkene til dine kunder. 


Du har to ulike muligheter. Dersom du benytter Profrakt kan du opprette flere typer sendinger via deres eget TA-system som heter Adminpanel, dette kan også integreres med nettbutikken. Har du en annen fraltavtale kan du ha en avtale med en ekstern leverandør av transportadministrasjon (TA-leverandør). Eksempler på TA-leverandør er: Logistra, nShift / Consignor, Proteria og Axia Frakt.

For den mest sømløse måten å jobbe på anbefaler vi Profrakt eller Logistra. 

Under her har vi listet opp de to mest brukte metodene for å printe etiketter: Profrakt og Logistra. 

Profrakt

Alle som har en avtale med Profrakt får automatisk tilgang til deres TA-system, Adminpanel. Integrasjonen mellom kontrollpanelet og Adminpanel virker på samme måte som Logistra som er beskrevet under. 

Logistra

Logistra er en av de mest strømlinjeformede EDI-integrasjonen vi har. Integrasjonen støtter Bring, Postnord,Helthjem, Schenker, DHL Express og over 500 hundre andre transportører, og tilbyr overføring av fraktinformasjon direkte i ordrebehandlingen.


For å kunne ta i bruk Logistra så må tre ting være på plass:

 • Abonnement hos Logistra. Se oversikt over priser her
 • Etikettskriver og DirectPrint som leveres av Logistra. Les mer om dette her.
 • Mystore integrasjonen "Logistra". Denne kan bestilles her.


Hjelperartikler angående Logistra:

 • Denne artikkelen gir deg en innføring i bestilling av Logistra samt bruk av tjenesten. Les mer her.
 • Denne artikkelen tar for seg hvordan du knytter en fraktmodul i Mystore mot en spesifikk fraktmodul hos Logistra. Les mer her.

Oppsett av fraktmetoder

Når du vet hav du vil tilby kundene dine kan dette settes opp i kontrollpanelet ditt, slik at kundene får opp de valgene de skal i checkout/kassen i nettbutikken. 

Du finner informasjon og instruksjoner om hvordan du gjøre dette her: https://support.mystore.no/docs/fraktalternativer


Var denne artikkelen nyttig?

Changing your password will log you out immediately. Use the new password to log back in.
First name must have atleast 2 characters. Numbers and special characters are not allowed.
Last name must have atleast 1 characters. Numbers and special characters are not allowed.
Enter a valid email
Enter a valid password
Your profile has been successfully updated.