Redigere sendt innkjøpsordre
  • 22 Aug 2024
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

Redigere sendt innkjøpsordre

• Mørk
  • Pdf

Sammendrag av artikkel

Redigere innkjøp

Etter innkjøpet er sendt til leverandør vil det får status “Sendt” og bli låst.
Man kan likevel gjøre endringer ved å aktivere redigeringsmodus i “Handlinger”-menyen.

1. Åpne “Handlinger”

2. Velg “Rediger innkjøpsordre”

3. Du havner da i en egen modus for redigering. Denne autolagrer fortløpende, bare klikk “Avslutt redigering” når du er ferdig.

Ved redigering av sendt innkjøp blir status satt tilbake til "Utkast"

Endre antall og pris

Som ved standard oppretting av innkjøp kan du enkelt endre antall, innpris og utpris.

Fjern varelinje

Om du trenger å fjerne en varelinje fra innkjøpsordren kan du gjøre det i redigeringsmodus.
Kun varelinjer uten reservasjoner kan fjernes. Om en varelinje har reservasjoner må disse frigis før du kan fjerne varelinjen.

Legge til produkt

Når redigeringsmodus aktiveres vil man få et nytt søkefelt for å kunne søke opp og legge til produkter.
Dette fungerer på samme måte som ved oppretting av innkjøpsordre.

1. Legg til nytt produkt. Søk etter produktnavn, artikkelnummer eller strekkode. Man kan også bruke produktutforskeren ved å klikke på mappe-knappen til høyre.

2. Finn produkter som allerede ligger i innkjøpet.

Oppdatere etter redigering

Ettersom redigering endrer status til “Utkast” må man ved avslutting ta stilling til videre behandling av innkjøpet.

Klikk på “Avslutt redigering” og et vindu med tre valg vil åpne seg:

1. Send til leverandør krever Pro eller Pro +
    Åpner vinduet for sending av innkjøpet. Lar deg sende hele innkjøpet, med de nyeste endringene, direkte til leverandør. Ved sending endres også status til “Sendt”.

2. Marker som sendt
    Markerer innkjøpet som sendt uten å sende ut e-post med fil til leverandør.

3. Gå til innkjøpsordre
    Lukker vinduet og holder innkjøpsordren åpen. Status er ikke endret og blir beholdt som Utkast.

Innhold i redigerte innkjøpsordre

Om du velger å sende en redigert innkjøpsordre til leverandør vil filen inneholde hele innkjøpet. Det vil si alle de opprinnelige varelinjer + eventuelle endringer.

Slett innkjøp

Om man velger å slette en sendt innkjøpsordre vil det sendes ut bekreftelse til butikkeier om hvilket innkjøp som ble slettet, når slettingen fant sted og hvem som utførte sletting.