Hvorfor er Norgespakken billigere enn å sende med bedriftsavtale?
  • 13 Jul 2023
  • 2 Minutter å lese
  • Mørk
    Lys
  • Pdf

Hvorfor er Norgespakken billigere enn å sende med bedriftsavtale?

  • Mørk
    Lys
  • Pdf

Sammendrag av artikkel

Er du en ny/liten nettbutikk? Burde du benytte en bedriftsavtale på frakt? Her tar vi for oss fordeler og ulemper.

Frakt kan virke som en jungel? Men skal du drive nettbutikk er det noe du nødvendigvis må forholde deg til. Det finnes mange aktører og utallige fraktprodukter på markedet - hva skal du velge?

Skal du ha en bedriftsavtale, eller skal du sende pakker med Posten? Skal du velge PostNord? Bring? Helthjem? Schenker? DHL? Dette kommer selvsagt litt an på hva du skal sende. Til hvem. Og i hvilket volum.

Det kan virke ulogisk for mange, men det er mange ganger billigere å sende en pakke som privatperson enn å sende den som en bedrift med en bedriftsavtale. Dette er fordi prisene mot forbrukerne er subsidierte. Som bedrift kan du selvsagt sende en pakke på lik linje som en privatperson dersom du vil det. 

Valg av frakttype

Burde du ha en bedriftsavtale på frakt, eller kan du bare sende pakker som Norgespakke?

Det er ikke en selvfølge at det er billigst eller best for deg å ha en bedriftsavtale. Mange nyoppstartede eller små nettbutikker velger å starte med å sende pakker f.eks med Posten: Post- og frakttjenester i Norge og utlandet for å holde kostnadene nede.

Fordelen er at den isolerte prisen av å sende én enkelt pakke faktisk er lav. På Posten.no kan du eksempelvis sende en pakke med sporing fra 70 kr. inkl. mva.

Forsikringen på denne typen pakke er også bedre iom den er tiltenkt privatkunder. 

Du trenger heller ikke forholde deg til volumvekt på lik linje som ved en bedriftsavtale.


Ulempene er at du må kopiere og lime inn navn, adresse, mail og mobilnummer til hver enkelt kunde - og betale hver sending med kort. Dette er tidkrevende og det er også mulig å taste feil som kan få konsekvenser for leveringen.

Etterhvert som volumet forhåpentligvis øker i nettbutikken din, vil du være avhengig av å kunne effektivisere og automatisere frakten. I tillegg til at det fort vil bli mange bilag dersom du skal fortsette å bokføre ett og ett bilag pr. sending i regnskapet ditt.

Selv om du starter med å bruke manuelle fraktmetoder, som nevnt over, anbefaler vi at du gjør nettbutikken din klar for neste steg. Inngå en fraktavtale med en transportør og rigg nettbutikken din klar for enkel ordrehåndtering og utskrift av fraktetiketter, slik at du er klar den dagen mengden pakker begynner å ta overhånd. Husk også at tid er penger.

 

Les mer om frakt: 


Spør oss om frakt - vi er her for å hjelpe!


Var denne artikkelen nyttig?

Changing your password will log you out immediately. Use the new password to log back in.
First name must have atleast 2 characters. Numbers and special characters are not allowed.
Last name must have atleast 1 characters. Numbers and special characters are not allowed.
Enter a valid email
Enter a valid password
Your profile has been successfully updated.