Sjekkliste for oppstart
 • 30 Jan 2024
 • 10 Minutter å lese
 • Mørk
  Lys
 • Pdf

Sjekkliste for oppstart

 • Mørk
  Lys
 • Pdf

Article Summary

Du kan scrolle nedover eller bruke innholdsfortegnelsen på et gitt punkt for å hoppe direkte til dette.
Hvis du vil kan du også laste ned en utskriftsvennlig versjon dersom du liker å ha listen ved siden av deg mens du jobber, slik at du kan notere og stryke ut etterhvert som du er ferdig med et punkt. 

Last ned utskriftsvennlig versjon


Følgende 10 e-poster vil du motta av Mystore den første måneden:

 • (1/10) Kom i gang - Sjekkliste for lansering av nettbutikken
 • (2/10) Kom i gang - Ta betalt
 • (3/10) Kom i gang - Riktig frakt gir økt salg
 • (4/10) Kom i gang - Utnytt funksjonene du har tilgjengelig
 • (5/10) Kom i gang - Lag et design som selger
 • (6/10) Kom i gang - Hvordan går det?
 • (7/10) Kom i gang - Markedsføring
 • (8/10) Kom i gang - Har du ordnet emballasje?
 • (9/10) Kom i gang - Avanserte tjenester
 • (10/10) Kom i gang - Klar for lansering?

Har du kjøpt domene?

Et domene er den adressen man kobler nettsiden sin mot, som gjør det mye enklere å synliggjøre nettsiden sin. Mystore.no er for eksempel et domenenavn.

Har du reservert eller kjøpt det domenet du skal bruke til nettbutikken din? 

Dersom du ikke allerede har dette på plass vil vi anbefale at du ordner det så snart som mulig. Domene kan du kjøpe for eksempel hos Domeneshop.

Her kan du også kjøpe epostadresser tilknyttet domenet.
Eks: Om du kjøper domenet butikknavn.no så kan du ha epostadresser som post@butikknavn.no eller kundeservice@butikknavn.no.

Du trenger ikke kjøpe webhotell hos domeneleverandøren, det får du hos oss.

 1. Kjøp domene
 2. Kjøp e-postadresser
Ps!
Det er vanlig å vente med å koble opp domenet mot nettbutikken til du er klar til lansering. Se punkt 10 i sjekklisten her 👇. Det som er viktig nå først er å påse at du har rettigheter til det domenet som du ønsker å benytte.

Relaterte hjelpeartikler

Bli kjent med hjelpesenteret

Du vil finne svaret på mange av dine spørsmål her i Hjelpesenteret.

Her finner du praktiske guider, hjelpetekster, videoer og forklaringer på funksjoner og tjenester.

 1. Gå til "Kom i gang" kategorien, her har vi laget en serie hjelpeartikler som vil veilede deg i oppstarten.

Produkter & Kategorier (SEO)

Det viktigste aspektet ved din nettbutikk er selvsagt produktene du skal selge.
Når du bygger opp butikken din, anbefaler vi at du starter med å legge en plan for produktstrategien. Selv om det kan friste å raskt opprette produkter, kan det være lurt å ta deg tid til å tenke på kategoristrukturen og hvordan produktene skal organiseres. Dette vil spare deg for ekstra klikking og dobbeltarbeid. 

Start med å opprette kategoristrukturen slik du ser for deg at den skal se ut. Deretter kan du legge til produsenter og varianter og opprette fullverdige produkter som plasseres i de tilhørende kategoriene. Dette vil bidra til en ryddig og oversiktlig butikk, som gir en god kjøpsopplevelse for kundene dine.

 1. Produsenter
  Legg inn merkene du selger som produsenter i nettbutikken. Dette gir hvert merke en egen side som er veldig bra for synlighet i Google. Og det gir deg muligheten til å linke produktene dine mot merkevaren slik at kunden enkelt kan se alle produkter fra ett merke.

  Les mer her.

 2. Varianter
  Varianter brukes når du ønsker at kunden skal velge en variant av produktet før de legger det i handlekurven. For eksempel på klær, så vil du at kunden skal velge small, medium eller large.
  Les mer her.

 3. Kategorier
  Du sparer deg selv for ekstraarbeid ved å sette opp kategoristrukturen i nettbutikken før du fyller opp med produkter.
  Det er også veldig smart å legge inn kategoribeskrivelser, dette for at Google (og andre søkemotorer) skal se hva du selger slik at du kan gjøre deg selv synlig.

  Les mer her.

 4. Produkter
  Når du har produsentene og kategoriene sånn tålig på plass er det på tide å legge inn produkter.

  Les mer her.

Artikler relatert til emnene over finner du her.

SEO - Søkemotoroptimalisering

Du vil få mye igjen for å jobbe med innholdet i nettbutikken og synlighet på søkemotorer. Det er også veldig lurt å spore all aktivitet og bli kjent med hvordan besøkende i nettbutikken oppfører seg. Her er en liste med tiltak du kan gjøre. Dersom du har We Fix + vil vi hjelpe deg med dette. 

På forsiden av kontrollpanelet ditt, helt nederst, finner du en sjekkliste med oppgaver som er med på å skape mer trafikk mot din butikk. Vi anbefaler en gjennomgang av listen for å sørge for at din butikk, og dine produkter, har den informasjonen de trenger til enhver tid.


Vi anbefaler å fokusere på følgende punkter til å starte med: 

 1. Bli synlig i Google  - oppføring i søkemotorer
 2. Metainnhold - forside
 3. Kategorier
 4. Google Analytics
 5. Google Search Console

Artikler relatert til emnene over finner du her.

Egendefinerte sider

Egendefinerte sider, eller statiske sider kan brukes til å gi nyttig informasjon om nettbutikken din til kunder og besøkende.
Butikken din kommer med noen vanlige sider som “salgsbetingelser” og “om oss” som bør redigeres, og ellers kan du opprette egne sider her hvis du har behov for dette. 

Du kan redigere og opprette sider ved å gå til Design > Hovedmeny/innhold i kontrollpanelet ditt.

Her vil vi også anbefale å bruke sjekklisten i kontrollpanelet for komplett veiledning for listen under. Du finner den nederst på forsiden. 

 1. Salgsbetingelser
  Det ligger et forslag til salgsbetingelser klar i butikken din, men du må gå over disse og legge til korrekte firmaopplysninger. 
 2. Personvern
  Du som nettbutikkeier må ha gode rutiner for å ivareta personvernet til dine kunder.
  Dere kan velge å skrive denne selv, eller benytte vår mal for personvernserklæring. Malen finner dere her.
 3. Om oss
  Dette er en side som er viktig både for synlighet i Google og ikke minst for å bygge tillit og relasjon med kundene dine. En god om oss-side vil øke sannsynligheten for at kundene handler hos deg. 
 4. Kontakt oss
  Gjør det enkelt for kundene dine å få tak i deg dersom de har spørsmål. Din kontakt oss-side viser potensielle kunder hvordan de kan komme i kontakt med deg.

Klarna og Vipps vil i søknadsprosessen sjekke salgsbetingelsene dine og at firmaopplysningene som vises i nettbutikken er korrekt. Det er derfor smart at du går over dette innen du søker.

Betalingsløsninger

En god opplevelse i betalingsøyeblikket kan være det som avgjør om kunden velger å handle hos deg eller ikke, eller om de ønsker å komme tilbake for å handle hos deg igjen.

Vi tilbyr godt etablerte betalingsløsninger som har god konvertering og høy tillit i markedet, som dermed skaper trygghet for kundene dine.
Hos Mystore er det ingen etableringsgebyr eller månedskostnad for oppsett av betalingsløsninger. Du betaler kun transaksjonsgebyr per transaksjon.

 1. Klarna
 2. Vipps
 3. Adyen (POS)

Klarna

Klarnasøknaden startes automatisk i det du aktiverer butikken din. Del 2 av søknaden må fylles inn av person med signaturrettigheter i selskapet. Du kan følge status på søknaden fra forsiden av kontrollpanelet ditt. 

Viktig! Hvor lang tid det tar før Klarna er klar til bruk, avhenger i stor grad av hvor godt forarbeid som er gjort før søknaden sendes inn. Gå over denne prosessen innen du fyller ut del 2 av søknaden.

Les fullstendig hjelpeartikkel angående Klarna her.

Vipps

Vipps blir ikke automatisk søkt om, dette må gjøres manuelt. For å få Vipps som betalingsløsning i butikken så man sende inn en søknad via Vipps sine sider, se bestilling.

Hvis du skal ta i bruk Vipps i POS/kassasystemet går du også til bestillingslinken over.

Når du har fått sendt inn søknaden vil Vipps behandle den så raskt som mulig, gjennomsnittlig behandlingstid er 1-2 uker så fremt alt av dokumentasjon er riktig fremlagt.

Les fullstendig hjelpeartikkel angående Vipps her. 

Adyen

For å få Adyen som betalingsløsning i butikken så man sende inn en søknad via vårt kontrollpanel, for å få link til søknaden så ta kontakt med salg eller kundestøtte.

Denne søknaden krever ID, firmaattest og kontoutskrift fra person med signaturrett, se nødvendig dokumentasjon.

Når du har fått sendt inn søknaden så vil Adyen behandle den så raskt som mulig, gjennomsnittlig behandlingstid er 1-2 uker så fremt alt av dokumentasjon er riktig fremlagt. ref: Prosessen

Transaksjonsgebyrene for Adyen følger en dynamisk modell som baserer seg på hvor mye omsetning du har per måneden. ref: Gebyr

Adyen gjør daglige utbetalinger mandag til fredag med en forsinkelse på 2-3 virkedager. Denne forsinkelsen skyldes at transaksjonene til Visa og Mastercard ikke er ferdigbehandlet før etter ca. 2 virkedager. ref: Utbetalinger

Les fullstendig hjelpeartikkel angående Adyen her.

Frakt

Uansett hva du skal selge så trenger du å forholde deg til frakt og ikke minst hvilke alternativer for frakt du ønsker å vise til kundene dine i nettbutikken. Du kan lese mer om de viktigste punktene for å komme i gang med frakt her.

Her er de punktene du burde ha klar før du lanserer nettbutikken:

 1. Søke om fraktavtaler
 2. Ha en metode for å opprette sendinger
 3. Sette opp fraktmetoder i nettbutikken

I samarbeid med Profrakt gjør vi frakt enklere for deg og du får markedsledende priser allerede fra første pakke. Du kan sende pakker med både Bring og PostNord. Les mer om fraktavtalen her. 

Design

Det å ha et innbydende design og en oversiktlig nettbutikk er avgjørende for å skape salg.
Vi har samlet de viktigste punktene om design for deg i denne artikkelen.

 1. Velg designmal
 2. Laste opp logo
 3. Velg farger
 4. Tilpass meny og topplinje
 5. Fonttype og størrelse
 6. Lag og last opp bannerbilder
 7. Tips til gode produktbilder

 

Markedsføring

Når du har lagt et solid grunnlag med en god og velutformet nettbutikk er det på tide å se på hvilke kanaler som kan drive trafikk og inntekt til nettbutikken. 

Selv om du har fulgt alle punktene over og lagt tilrette for organisk synlighet (synlighet i søkemotorer uten annonsering) kan det ta lang tid før du eventuelt havner på første side på et Googlesøk, på et ønsket søkeord.

Tenk derfor gjennom hvor og hvordan du skal nå ut til dine potensielle kunder.
Skal du kjøpe annonser? Skal du samarbeide med en influencer? Skal du kjøre en konkurranse? Samle epostadresser? Lage en kundeklubb? Mulighetene er mange.

Det som uansett er viktig er å være synlig. Være aktiv. Og helst der kundene dine er. Det sier seg kanskje selv. 

 1. Annonsering på Google
 2. Annonsering på Facebook/instagram
 3. Samle epostadresser
 4. Nyhetsbrev
 5. Sosiale medier 

Utvidede tjenester

Her finner du oversikt over hvilke apper som er tilgjengelig i din pakke.

Logistikk

Mystore Logistikk er et forretningssystem som hjelper deg til å få en bedre bunnlinje. Effektivitet og kontroll gir deg en bedre vareflyt.

Logistikkpakkene er tilleggspakker du kan velge ved siden av din prisplan.
Løsningen optimaliserer flyt mellom innkjøp og ordrebehandling og hjelper deg å få kontroll på lageret, samt fjerne frustrasjoner og tidstyver på flere steder i prosessen, slik at du kan spare tid, penger og tilrettelegge for kvalitet, fornøyde kunder og økt salg.

Full oversikt over våre logistikk pakker finner du her.

Alle hjelpeartikler som omhandler logistikk finner du her.

Personalisert shopping

Personalisert shopping gir kundene dine en enda bedre opplevelse av din nettbutikk. Personalisert shopping består av tre ulike pakker som følger med i din prisplan hos Mystore.
Her får du en oversikt over hva som følger med i din plan og tilhørende hjelpeartikler.

Personalisert søk følger med i alle pakkene våre.
Personaliserte produktanbefalinger følger med i Smart og Pluss pakkene.
Personalisert shopping - Plattform følger med i Pluss pakken.

Full oversikt over Personalisert shopping tjenester finner du her.

Regnskap

Regnskap er noe du nødvendigvis må forholde deg til om du skal drive en butikk.
Men MÅ du ha en integrasjon mellom nettbutikken og regnskapssystemet ditt?
Svaret er nei. Du må ikke, men du kan. 

En integrasjon vil overføre informasjon om ordrene og hjelpe deg med bokføring av disse. Dette kan osgå gjøres manuelt. En integrasjon mot regnskap er derfor en mulighet, men ikke et must. Her er en oversikt over hvilke systemer vi har løsninger for.

Direkte integrasjoner
Dette er integrasjoner som driftes og settes opp av Mystore i samarbeid med regnskapssystemet. 

Tredjeparts integrasjoner

Dette er integrasjoner som driftes og settes opp av en våre integrasjonspartner iizy. Det krever en egen support avtale med vår partner. 

 • Fiken
 • Visma Business
 • Visma Global
 • 24SevenOffice
 • Poweroffice GO
 • Xledger

Teste - Klargjøre - Lansere

Noe vi synes er viktig er at du som eier av butikken har et forhold til hvordan dine kunder opplever å handle hos deg. Før lansering anbefaler vi derfor at du gjør et reelt testkjøp i din egen butikk. Slik vil du både få innsikt i hvordan kjøpsopplevelsen er, hvordan ordrebekrefteslen ser ut, hvordan du behandler en ordre og hvordan du behandler en retur. 

 1. Kjøp noe i din egen butikk
 2. Behandle ordren
 3. Returner ordren

Så er du klar - nå kan du lansere butikken din og straks ta i mot din første ordentlige ordre. 

Se vår hjelpeartikkel: Hvordan behandle ordre

Lansering / domene

Når du nå er klar for at hele verden skal kunne se nettbutiken din, er det på tide å koble til domenet og la Google og andre søkemotorer indeskere siden din. Her finner du informasjon om hvordan du kobler domenet ditt til nettbutikken. 

Viktig! 
Verfisering av domene
Det sendes ut en del standardeposter fra nettbutikken til kundene dine. For at disse skal komme frem til kunden må de sendes fra en epostadresse tilhørende et verifisert domene. (Det er ikke mulig å sende e-post fra kontrollpanelet via offentlige domener (Gmail, Hotmail, Online osv.))

Hvilke eposter er det som sendes ut?
Eks. Ordrebekreftelser, Pakken din er på vei, Glemt passord etc.Vår kundeservice

Etter lansering av din nettbutikk så er vi fortsatt tilgjengelige for deg. Ta kontakt med oss dersom det skulle være noe. Vi er her for å hjelpe. 

 • Chat
 • Epost
 • Telefon

Kontakt oss her.

 

 Sett opp eposter


Var denne artikkelen nyttig?

Changing your password will log you out immediately. Use the new password to log back in.
First name must have atleast 2 characters. Numbers and special characters are not allowed.
Last name must have atleast 1 characters. Numbers and special characters are not allowed.
Enter a valid email
Enter a valid password
Your profile has been successfully updated.