Samtykke-modul
  • 17 Sep 2024
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
  • Pdf

Samtykke-modul

• Mørk
  • Pdf

Sammendrag av artikkel

Vær transparent med hvilken informasjon du samler inn i din nettbutikk med Mystore samtykkemodul. Med verktøyet møter du kravet til Google om opt-out muligheter for sporing, så du kan fortsette med annonsering i søkemotorer.

Tips
Enkelte har mottatt varsler om at deres samtykkemodul ikke er godkjent av Google, og at dette må rettes innen 60 dager. Bakgrunnen for dette er at Google nå krever at følgende URL finnes på personvernssiden: https://business.safety.google/privacy/
Så lenge denne URL-en er lagt til på personvernsiden, vil modulen bli godkjent av Google og du kan fortsette å annonsere som normalt. Vi anbefaler derfor at du oppdaterer personverssiden din med denne URL-en så snart du har mulighet.
Du kan endre på personvernsiden i ditt kontrollpanel under "Design" > "Hovedmeny/Innhold"

Hvordan fungerer samtykkemodulen?

Modulen presenterer en pop-up i nettbutikken med to muligheter; godta eller les mer for valg av hvilke cookies de ønsker skal være aktive.
Når kunden velger les mer og tilpass får opp informasjonen som på bildet under:

Merk! Gjør kunden ingen valg har du ikke samtykke til aktiv sporing og sporingskoder eller pixler er ikke tilgjengelig før kunden gjør et valg.

Hvordan installeres modulen?

Samtykkemodulen installeres enkelt direkte i ditt kontrollpanel.

Åpne Hovedmeny > Utvidelser > Dine utvidelser

Samtykkemodulen kan du aktivere ved å skru på den grå knappen.

Hvis du har aktivert samtykkemodulen, vil knappen være grønn.

Hvordan påvirker samtykkemodulen nettbutikken min?

Når du har installert samtykkemodulen i nettbutikken så vil kundene bli møtt med en banner på siden. De kan velge å akseptere eller avvise sporing. Utover dette så kan kundene navigere og handle som normalt på siden.
Når samtykke-modulen er aktivert så sendes det brukerdata til verktøy slik som Google Analytics og Google Ads. Man kan oppleve et fall i visning av brukerdata ettersom kunden får et valg om hva de vil dele med deg.
Nedgang i visning vil gjelde der besøkende ikke gjør et aktivt valg, eller avslår sporingen. For disse kundene aktiveres Google Consent Mode og det sendes Cookie-løs data til Google Analytics og Google Ads.
Du vil også kunne oppleve en økning i registrert direkte (none) trafikk, ettersom cookies ikke aktiveres før modulen er brukt.
Samtykkemodulen vil ikke påvirke sporing for kjøps-konverteringer.