Nettbutikkens utseende
  • 13 Jul 2023
  • 3 Minutter å lese
  • Mørk
    Lys
  • Pdf

Nettbutikkens utseende

  • Mørk
    Lys
  • Pdf

Article Summary

I denne artikkelen vil vi gi deg noen nyttige tips for å forbedre designet og brukervennligheten til nettbutikken din. Ved å implementere følgende anbefalinger kan du skape en bedre opplevelse for dine kunder og øke sjansene for salg.

Salgsargumenter (callouts)

Salgsargumenter, også kjent som callouts, er viktige for å overbevise kundene om å handle hos deg. Vi anbefaler å inkludere opptil tre salgsargumenter i topplinjen. Velg argumenter som appellerer til din målgruppe og viser verdien av å handle hos deg. Eksempler på gode salgsargumenter kan være "Trygg handel", "Fast frakt", "Rask levering" og "Personlig service". Hold teksten kort slik at den passer på én linje.

Callouts legges til i kontrollpanelet ved å gå på Design > Ditt design > Designinnstillinger > Topplinje og Meny > Topplinje 

Optimalisering av produktbilder 

Før du laster opp produktbilder til nettbutikken, bør du optimalisere dem. Anbefalt bildestørrelse er 1200x1200 piksler. Størrelsesforholdet mellom bredde og høyde er ikke avgjørende, så lenge bildene har samme proporsjoner. Det er også viktig å sikre at bildene er innenfor en anbefalt filstørrelse på mellom 30 og 100 kB for å unngå negativ påvirkning på lastetiden.

Sjekk ut en detaljert artikkel for tips om gode produktbilder.

Hovedkategorier

Hovedkategoriene i nettbutikken din bør være enkle å navigere og hjelpe kundene med å finne det de leter etter. Velg kategorinavn som tydelig beskriver innholdet i hver kategori. Vi anbefaler å ha mellom 6 og 8 hovedkategorier som passer på én linje.

"Tilbud", "Nyheter" og "Merker" er populære hovedkategorier og bør være synlige i nettbutikken. Disse legges til i kontrollpanelet ved å gå til Design > Ditt design > Designinnstillinger > Topplinje og Meny > Megameny

Kategorinavn

Bruk kategorinavn som gjør det enkelt for kundene å finne produkter med færrest mulig klikk. For eksempel kan du ha kategorien "Hvitevarer" som hovedkategori, og deretter underkategorier som "Tørketrommel", "Vaskemaskin" og "Kjøleskap". Pass på at kategorinavnene er beskrivende og nøyaktig gjenspeiler innholdet.


Denne artikkelen forklarer hvordan du oppretter kategorier og underkategorier. 

Kategoribeskrivelser

Skriv gode og unike beskrivelser for hver kategori i nettbutikken. Beskriv hva som finnes i kategorien, inkludert produkter, merker og eventuelle anbefalinger. Hold beskrivelsene korte, vanligvis mellom to og fem linjer. Sørg også for at beskrivelsene vises godt på mobil, slik at kundene ikke trenger å scrolle mye for å finne produktene.

Husk å undersøke hvordan beskrivelsene blir seende ut på mobil. Det er hensiktsmessig at noen produkter er synlig under toppbeskrivelsen, slik at kunder ikke må scrolle for langt før de finner produktene dine.

Les denne artikkelen som forklarer hvordan du legger til kategoribeskrivelser.

Bannerbilder 

Bannerbildene på forsiden av nettbutikken er viktige for å tiltrekke seg kundenes oppmerksomhet. Lag bannerbilder som retter seg mot populære merker, kategorier eller produktsider. Sørg for at bannerbildene har et rent og profesjonelt design, med lik stil, fargeprofil, størrelse og font.

Følg de anbefalte bildestørrelsene som angitt i kontrollpanelet.

Bildestørrelse (kB)

Bildestørrelsen har mye å si for lastetiden til nettbutikken. Alle bilder som brukes i nettbutikken bør derfor optimaliseres før de lastes opp på nettstedet. Generell anbefaling for bildestørrelse i en nettbutikk er maksimalt et par hundre kB i størrelse - helst et sted mellom 30 og 100 kB. 

Bannerbilder legges til i kontrollpaneler ved å gå til Design > Ditt design > Designinnstillinger > Bannerbilder

Det finnes bilderedigeringsprogram der du enkelt kan produsere blant annet annonsebannere. Sjekk gjerne ut disse to:
https://www.canva.com/nb_no/skape/bannere/ eller https://www.picmonkey.com/

Bunnlinje/Topplinje

Inkluder viktige sider som Salgsbetingelser, Personvern, Kontakt oss og Om oss i bunnlinje og topplinje av nettbutikken. Disse sidene gir nødvendig informasjon og skaper tillit hos kundene. Aktiver bunnlinje og topplinje i kontrollpanelet under "Design" og "Hovedmeny/Innhold".


Bunnlinje og topplinje sider kan aktiveres i kontrollpanelet ved å navigere til Design > Hovedmeny/Innhold

Link til sosiale medier-kanaler i bunnlinje

Hvis du er aktiv på sosiale medier som Facebook og Instagram, bør du legge til linker til disse i bunnlinjen. Dette hjelper med å verifisere innholdet i nettbutikken og bygger lojalitet blant kundene.

Sosiale medier-linker legges til i kontrollpanelet ved å gå på Design > Ditt design > Designinnstillinger > Bunnlinje > Sosiale medier

Om-oss side

Ikke undervurder betydningen av en "Om oss"-side i nettbutikken din. Denne siden gir deg muligheten til å profilere butikken din og dele visjoner, historie og ansattbilder som skaper tillit og personlighet. Sørg for at siden er enkel å finne, spesielt for nye kunder. Den bør også inneholde all nødvendig informasjon som en nysgjerrig kunde kan ha.

Du kan velge å vise “Om-oss” siden både i topplinjen og i bunnlinjen under “Design” > “Hovedmeny/Innhold”.

 

Ved å implementere disse tipsene vil nettbutikken din bli mer brukervennlig og tiltrekkende for kundene. Husk å bruke kontrollpanelet til å gjøre de nødvendige endringene i design og innstillinger. Lykke til med nettbutikken din!

 

Var denne artikkelen nyttig?

Changing your password will log you out immediately. Use the new password to log back in.
First name must have atleast 2 characters. Numbers and special characters are not allowed.
Last name must have atleast 1 characters. Numbers and special characters are not allowed.
Enter a valid email
Enter a valid password
Your profile has been successfully updated.