Kom i gang med Instagram Shopping
  • 01 Jul 2024
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
    Lys
  • Pdf

Kom i gang med Instagram Shopping

  • Mørk
    Lys
  • Pdf

Sammendrag av artikkel

Instagram Shopping er en flott funksjon som lar deg tagge og selge produkter direkte i Instagram-innleggene dine. For å kunne aktivere Instagram Shopping, må du følge noen enkle trinn. Her er en veiledning for å hjelpe deg med å komme i gang.

Før du begynner 

Før du setter opp Facebook og Instagram Shopping, må du sørge for å ha følgende på plass:

1. En Facebook Business Manager-konto: Hvis du ikke allerede har en Business Manager-konto, kan du opprette en på https://business.facebook.com/overview.

2. Facebook/Instagram Feed-appen: Du trenger appen Facebook/Instagram Feed for å sette opp Instagram Shopping. Instruksjoner for å sette opp Facebook-feeden finner du i denne artikkel.

3. Verifiser ditt domene i Facebook Business Manager og hos Mystore. I denne artikkelen forklares det hvordan du gjør det.

4. En profesjonell Instagram-konto: Du må ha en profesjonell Instagram-konto for å bruke Instagram Shopping. Du kan se hvordan du endrer til profesjonell Instagram-konto her.

Opprett butikk i Business Manager

Når du har fulgt de 4 trinnene over, kan du nå opprette din butikk på Facebook og Instagram. 
Gå til "Bedriftsinnstillinger" i Facebook Business Manager og sørg for at din Facebook-side er lagt til under "Sider" og Instagram-konto er lagt til under "Instagram-kontoer":


Gå så til "Handelsadministrasjon" og trykk på "Butikker":

Trykk på "Gå til butikker":

I veiviseren velger du så "Neste":

Sørg for at din Facebook-side, Instagram-side og produktkatalog er synlig som bildet under. Under "Betalingsmåte" skal det stå "Betal på et annet nettsted". Trykk så "Neste" og følg veiviseren til det er fullført:

Det kan ta litt tid før Facebook og Instagram Shopping er godkjent av Meta. Det kan ta rundt 1-3 dager før du blir godkjent. 
Du vil få en varsel i Instagram-appen eller på e-post når du blir godkjent. 
Sjekk gjerne etter et par dager om du har fått godkjent "Shopping". Dette kan du gjøre ved å følge "Kom i gang"-varselet øverst i profilen din eller ved å gå til Instagram-appen og "Innstillinger" -> "Bedrift" -> "Shopping" og velg produktkatalogen din og trykke "Fullfør".

Nå kan du begynne å bruke produkttagging og Instagram Shopping. 
Hvis du opplever at noen av produktene dine ikke kan brukes til produkttagging eller Instagram Shopping, kan det hende at Facebook har avvist dem. Du kan lese denne artikkelen for å finne ut hvordan du sjekker dette.
Vi håper denne veiledningen hjelper deg med å komme i gang med Instagram Shopping! Lykke til med salget på Instagram!Var denne artikkelen nyttig?

Changing your password will log you out immediately. Use the new password to log back in.
First name must have atleast 2 characters. Numbers and special characters are not allowed.
Last name must have atleast 1 characters. Numbers and special characters are not allowed.
Enter a valid email
Enter a valid password
Your profile has been successfully updated.
ESC

Eddy, en generativ AI, som letter kunnskapsoppdagelse gjennom samtaleintelligens