Har dere støtte for produktgrupper?
  • 08 Dec 2023
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
    Lys
  • Pdf

Har dere støtte for produktgrupper?

  • Mørk
    Lys
  • Pdf

Article Summary

Til Google Shopping feed støtter vi gruppering av produkter. Dette gjelder eksempelvis når du har en t-skjorte i flere farger, med ulike størrelser som varianter.

Hvorfor bør jeg bruke produktgrupper?

Kort fortalt, så vil produktgrupper (derav varianter) i feed resultere i flere potensielle annonsevisninger. Hver av variantene vil kunne genere en visning. Dette gir potensielle kunder en mulighet til å se flere av dine produkter, noe som forbedrer brukeropplevelse og potensielt øker konverteringsraten fra annonsene dine.

Her er et eksempel: Jeg har en genser som jeg selger i tre forskjellige farger, i ulike størrelser. I utgangspunktet vet ikke Google at dette egentlig er det samme produktet. Dersom du grupperer dem, vil vi i Google Shopping feed vise at produktene tilhører samme gruppe, og vi vil også vise hver størrelse som et eget produkt.

Hvordan oppretter jeg nye produktgrupper?

Alternativ 1: opprett produktgruppe først, og legg så til produkter

Hvis du går til "Produktkatalog > Produktgrupper" i hovedmenyen i kontrollpanelet, kommer du til siden som vises over. Der kan du klikke på "Ny produktgruppe".

Deretter gir du gruppen et navn, og kan søke opp produktene som du vil legge i denne gruppen.

Alternativ 2: finn produkter i en kategori, og slå dem sammen til en gruppe

Under "Produktkatalog > Produkter" kan du gå til en kategori som inneholder produktene du ønsker å gruppere. Marker ett av dem, og klikk på "Grupper":

Marker så alle produktene du ønsker å gruppere, velg "Legg til produkt i ny produktgruppe", og klikk "Lagre". Det vil da opprettes en ny gruppe som alle valgte produkter knyttes til.

Kan jeg se på et produkt om det er tilknyttet en produktgruppe?

Hvis du redigerer et produkt vil du se en fane som heter "Produktgrupper". Hvis du klikker på denne vil det i nedtrekksmenyen som dukker opp være forhåndsvalgt gruppen produktet er knyttet til. Dersom du ønsker å flytte produktet til en annen gruppe kan du gjøre det fra nedtrekksmenyen.

Må jeg gjøre noe for at størrelser og andre varianter skal vises i Google Shopping feed?

Nei, når du har gruppert produktene vil disse vises med varianter i feeden. Merk at produkter som ikke ligger i en produktgruppe ikke vil vises med varianter.

Obs: Om du ikke finner "produktgrupper" i ditt kontrollpanel, ta kontakt med kundeservice så aktiverer vi denne funksjonen for din butikk. Var denne artikkelen nyttig?

Changing your password will log you out immediately. Use the new password to log back in.
First name must have atleast 2 characters. Numbers and special characters are not allowed.
Last name must have atleast 1 characters. Numbers and special characters are not allowed.
Enter a valid email
Enter a valid password
Your profile has been successfully updated.