Gavekort
  • 22 Mar 2024
  • 1 Minutt å lese
  • Mørk
    Lys
  • Pdf

Gavekort

  • Mørk
    Lys
  • Pdf

Article Summary

Denne utvidelsen gir deg mulighet til å tilby gavekort til dine kunder. Disse kan selges og brukes både i nettbutikken og i datakassen.

Hvordan brukes gavekort?

For å starte med salg av gavekort må gaverkortet først opprettes som et produkt i ditt kontrollpanel. Gavekortet opprettes som et helt ordinært produkt, med navn, beskrivelse og bilde. Måten man sørger for at dette produktet oppfører seg som et gavekort er via såkalte tags. Taggen som skal legges på gavekortet heter Giftcard. Verdien settes til 1. 

Se bilde ⬇️

Når taggen er lagt til og produktet er opprettet vil gavekortet vises som et produkt i din nettbutikk. Når en kunde så kjøper et gavekort vil det automatisk sendes ut en epost med en PDF-fil som inneholder rabattkoden som mottakeren av gavekortet kan bruke når de skal handle i butikken din.

Gjennomfør gjerne et testkjøp for å se hvordan gavekortet ser ut

Gavekort i datakassen

Gavekortet kan også selges fra datakassen, da vil gavekortet skrives ut som en kvittering som kan scannes direkte inn dersom du har en strekkodeleser. Hvis du ikke har en strekkodeleser kan gavekortet brukes ved å taste inn den 13-sifrede koden som en tilgodelapp.

Oversikt og regnskapsføring

Du finner oversikt over solgte og brukte gavekort under Rapporter > Gjeld i ditt kontrollpanel. Dersom du benytter Tripletex har vi skrevet følgende hjelpeartikkel som går gjennom hvordan man kan regnskapsføre et gavekort via integrasjonen. 

Viktig informasjon ang. kreditering av ordrer delvis med gavekort

Ordrer som er delvis betalt med gavekort vil ikke kreditere beløpet tilbake til gavekortet, grunnen til dette er at systemet ikke tar høyde for hva som er betalt med gavekort og ikke.
Om du har en ordre som er delvis betalt med gavekort og skal kreditere denne kan du ta kontakt med vår kundeservice.

Kontakt kundeservice for å få aktivert utvidelsenVar denne artikkelen nyttig?

Changing your password will log you out immediately. Use the new password to log back in.
First name must have atleast 2 characters. Numbers and special characters are not allowed.
Last name must have atleast 1 characters. Numbers and special characters are not allowed.
Enter a valid email
Enter a valid password
Your profile has been successfully updated.