Dynamisk kategori
  • 04 Oct 2024
  • 2 Minutes to read
  • Dark
    Light
  • PDF

Dynamisk kategori

• Dark
    Light
  • PDF

The content is currently unavailable in English. You are viewing the default Norwegian version.
Article summary

Vil du være beta-tester?

Dynamiske kategorier er foreløpig i beta. Om du ønsker å være med å teste funksjonen kan du ta kontakt med vår kundeservice. Retningslinjer for betatesting →

Dynamiske kategorier er tilgjengelig på prisplanene Smart og Pluss

En dynamisk kategori bruker regler for å automatisk inkludere produkter som matcher. Du kan velge blant et utvalg regler, som for eksempel lagerstatus, produkttag, priser m.m.

Om du manuelt ønsker å bestemme hvert produkt i en kategori må statisk kategori benyttes.

Opprette dynamisk kategori

Før musepekeren over kategorien du ønsker å gjøre dynamisk i sidemenyen og klikk på knappen med et lyn. Du vil nå bli ført til en ny side med regler.

Dynamiske kategorier starter alltid som en “vanlig” kategori, det vil si at du oppretter en kategori som normalt først og deretter setter regler på den.

Viktig info om dynamisk kategori

Om du velger å sette regler på en eksisterende statisk kategori som inneholder produkter vil alle statiske produkter erstattes med produkter som matcher regelsettet.

Definere regler

Sett opp én eller flere regler som alle må stemme for at produkter automatisk skal legges til i kategorien.
Reglene benytter OG-betingelse, som betyr at alle regler må stemme for at et produkt skal være synlig i kategorien.

Du kan når som helst returnere til reglene for å endre eller fjerne dem.

Hyppighet for oppdatering

Oppdatering av dynamisk kategori baserer seg på “jobber”. Når man gjør en endring starter en jobb i bakgrunnen som utfører endringene. I enkelte tilfeller, spesielt om det er mange jobber i kø, kan det ta litt tid før endringene er synlige.

Gjenkjenne en dynamisk kategori

Å gjenkjenne en dynamisk kategori er enkelt og kan gjøres på flere måter:

1. I sidemenyen, oversikten over alle kategorier, indikeres en dynamisk kategori med et ikon av en mappe med lyn:dynamic-cat

2. Når du er inne på en kategori vil den ha et merke under navnet som sier “Dynamisk” eller “Statisk

Merk! Om du velger å knytte regler til en statisk kategori vil alle eksisterende produkter miste sin kobling til kategorien.

Forhåndsvis kategori

Om du ønsker å forhåndsvise en kategori i nettbutikken uten å gi kunder tilgang til den kan det oppnås ved å aktivere Skjul denne kategorien i nettbutikkmenyen og så gå direkte til kategoriens adresse.

Skjul kategorien ved å gå til innstillinger (trykk "rediger/penn-ikon” på kategorien) og kryss av valget for å skjule kategori.

Husk å deaktivere dette når du ønsker å vise kategorien i nettbutikken.

Adressen til kategorien finner du øverst i samme vindu.

Deaktivere dynamisk kategori

Om du vil sette en dynamisk kategori tilbake til statisk må du fjerne alle regler.
Kategorien vil da bli omgjort til Statisk, men den vil inneholde alle produktene som var i kategorien før den ble gjort statisk.

Når det er gjort kan du manuelt fjerne eller legge til produkter på vanlig måte.